ОСТАННІ НОВИНИ

Енергосистема України працює стабільно, – «Укренерго»

Анастасія Диняк

|

Станом на 12 травня українська енергосистема працює стабільно. Електроенергії наразі достатньо для покриття потреб усіх категорій споживачів. Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго».

У компанії закликали українців довіряти інформації щодо будь-яких змін в енергосистемі виключно з перевірених джерел або соціальних мереж «Укренерго». За відсутності надзвичайних подій актуальну інформацію про стан енергосистеми оприлюднюють тричі на тиждень.

«Будь-які інші рекламні оголошення в телеграм-каналах про “найбільш свіжу інформацію” можуть вводити в оману, і ми закликаємо ними не користуватися. Офіційну та достовірну інформацію ми публікуємо регулярно», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, у НЕК додали, що наразі триває активна ремонтна кампанія на теплових та атомних електростанціях. Потужність енергоблоків, які виведені у ремонт, компенсується активною роботою гідроелектростанцій, а також сезонним збільшенням генерації на сонячних та вітрових електростанціях.

«“Укренерго” продовжує відновлювані роботи на всіх пошкоджених ворогом об’єктах магістральних мереж. Ви можете допомогти нам, якщо будете переносити використання потужних приладів на нічні та денні години або ж користуватися ними почергово. Це дозволить уникнути різких коливань навантаження на електромережі і дуже допоможе енергетикам», – зазначили в компанії.

Також продовжується експорт електроенергії у Молдову та Польщу у нічні та денні години. Імпорт наразі відсутній.

Нагадаємо, раніше очільник НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, що весна і літо зазвичай мають надлишкову потужність в енергосистемі, однак цього року через пошкодження обладнання можливий дефіцит.

Попри це, у Міненерго заявили, що введення графіків відключень світла не буде.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *