ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові у вишиванках: фото дня

Наталя Дуляба

|

18 травня у світі відзначають Міжнародний день вишиванки. У цей день українці масово одягають свої вишивані сорочки на роботу чи просто на прогулянку та фотографуються, відтак стрічки у соцмережах перетворюються на суцільний фотоальбом. Незважаючи на повномасштабну війну, до традиційного флешмобу долучилися й українські захисники.

Львівський портал розповідає, що думають наші військові про День вишиванки, та показує їхні неймовірні світлини.

Бійці 27 Печерської бригади Нацгвардії влаштували цілу фотосесію, присвячену українській вишиванці. На кожній світлині вони поєднали свою військову форму, зброю та інше спорядження разом із національною вишивкою.

«Наша історія та ідентичність віками вишивалась орнаментом на наших національних сорочках. Так і виникла українська вишиванка. Ми зберігаємо споконвічні традиції носіння етнічного одягу задля збереження історичної пам’яті та народних цінностей. Адже пам’ятаючи про це, ми не дамо ворогу знищити нас та нашу єдність, не дамо знищити Україну та її народ», – кажуть бійці 27 Печерської бригади.

На Миколаївщині військовослужбовці, одягнені і у форму, і у вишиванки, сфотографувались на руїнах знищених окупантами будівель. Як символ української незламності й перемоги вони тримають у руках синьо-жовтий стяг.

«Вишиванка – оберіг кожного українця, який надає сил. Ми сильні, вільні, незалежні і незламні. Ми усі є різні, але об’єднує нас спільна мета та найзаповітніше бажання нашої перемоги», – зауважують військові.

«День вишиванки – ще один привід заявити про те, що ми – українці, вільний народ незалежної держави, яка відчайдушно бореться з російським загарбником. Вишиванка – оберіг, в якому сила нації», – наголошують в Оперативному командуванні «Південь».

«Ми одягнули піксель, щоб захистити своє право носити вишиванку. Росія хоче знищити Україну, але ми, об’єднані та сильні, даємо відсіч. Бо знаємо, що лише у вільній Україні ми зможемо жити вільно, плекати українську культуру і творити нове», – вважають бійці територіальної оборони ЗСУ.

Привітав українців із Днем вишиванки й Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. Він також опублікував фото військовослужбовці у формі з елементами вишиванки, додавши, що зараз вишиванкою для всіх захисників є їхній піксель.

«Унікальний орнамент на військовому пікселі. Незламний символ національної свідомості, ідентичності, єдності та майбутньої перемоги нашого народу», – відзначив генерал Залужний.

Генеральний штаб теж поділився світлинами військовослужбовців. На одній із них у вишиванку був одягнений не лише наш захисник:

Військовослужбовиць у вишиванках показали й в управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ:

Додамо, що сьогодні, 18 травня, Україна також вшановує пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу, який скоїла радянська влада у 1944 році.

Цього дня президент Володимир Зеленський одягнув особливу вишиванку, орнаменти якої символізують єдність українського і кримськотатарського народів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото зі соцмереж

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *