ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський показав свою особливу вишиванку

Наталя Дуляба

|

У четвер, 18 травня, в День вишиванки, президент Володимир Зеленський одягнув особливу сорочку, вишиті орнаменти якої символізують єдність українського і кримськотатарського народів.

«Цього року – два сенси, об’єднані однією датою, 18 травня. 79 років тому у цей день радянська влада почала депортацію кримськотатарського народу. Народу, який хотіли стерти, позбавити дому, позбавити права на життя. Але народ зберігся. І житиме вільно», – підкреслив глава держави.

Він опублікував селфі у лляній сорочці кольору хакі та світлою вишивкою. При цьому Володимир Зеленський відзначив, що це є особлива вишиванка, адже орнаменти на ній символізують єдність українського і кримськотатарського народів.

«Це символи нашої сили і нашого прагнення жити у своєму домі. Хай цьогорічний День вишиванки в Україні стане нагадуванням про те, через що довелось пройти нашим людям та якою міцною є наша культура. Вічна памʼять усім нашим людям, чиї життя були забрані тоталітарними режимами. Шануємо наші народи, їхню силу та культуру», – резюмував президент.

Перша леді Олена Зеленська зараз перебуває з робочим візитом у Сеулі. Втім на зустріч із діаспорою одягнула сорочку молочного кольору із вишиваними елементами у тон, яку підперезала крайкою.

«У чому ж “код” нашої вишиванки, про який так часто кажемо? Можливо, в тому, що кожна є неповторною, як і кожна людина, та водночас поєднує з поколіннями, співвітчизниками, однодумцями, країною, домом. Машина часу і простору, втілена в одязі. Щось, завдяки чому ми пам’ятаємо: кожен і кожна з нас унікальним і важливим. Як візерунок на полотні. А разом ми – велика сила і взаємодопомога у будь-яких випробуваннях», – поділилася своїми роздумами Олена Зеленська.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Володимира й Олени Зеленських

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *