ОСТАННІ НОВИНИ

ВАКС конфіскував усі активи колаборанта Сальдо

Андрій Котенський

|

Апеляційна палата ВАКС, 17 травня, задовольнила апеляційну скаргу Міністерства юстиції щодо повної конфіскації активів колишнього народного депутата та колишнього міського голови Херсона Володимира Сальдо. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Вищого антикорупційного суду України.

За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог. Водночас, Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу Міністерства юстиції України, постановивши стягнути в дохід держави 55,56% та 40% статутних капіталів двох приватних підприємств, що були записані на доньку Сальдо. Мова про мережу СТО ТОВ «Бебко-Авто» та компанію з організації відпочинку ТОВ «Конко».

В іншій частині рішення ВАКС від 9 травня 2023 року залишено без змін.

Водночас за даними Економічної правди в дохід держави також було стягнуто 3 земельні ділянки в Херсоні, будинок на 226 кв.м. у Херсоні, апартаменти та два паркомісця в Ялті, 3 квартири в Ореанді, Одесі та Херсоні, автомобіль Volvo XC90 2020 року, та інше майно.

Також суд постановив конфіскувати частки у двох компаніях, записаних на його колишню дружину: 99,86% ПрАТ «Каштан» та 30% ПрАТ «Дельта Сервіс».

Постанова набрала законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Як відомо, 9 травня ВАКС конфіскував першу частину активів колаборанта Сальдо.

Президент України у жовтні 2022 року підписав укази про запровадження санкцій проти Російської Федерації, під які потрапили майже 4000 осіб і компаній. Зокрема, до переліку увійшли представники окупаційних адміністрацій: Кирило Стремоусов, Володимир Сальдо, Володимир Рогов, Костянтин Іващенко тощо.

Зрадник Сальдо був мером Херсона з 2002 по 2012 рік (три каденції), нардепом від «Партії регіонів» у Верховній Раді 7 скликання.

 Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *