ОСТАННІ НОВИНИ

ВАКС конфіскував частину активів колаборанта Сальдо

Андрій Котенський

|

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції та ухвалив рішення конфіскувати частину активів колаборанта Володимира Сальдо, який очолив окупаційну адміністрацію Херсона. Про це йдеться у рішенні суддів ВАКС, оголошеному вранці у вівторок, повідомляє Економічна правда.

Проти Сальдо було відкрите кримінальне провадження за підозрою у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, що обтяжує покарання.

Третіми сторонами у справі є дружина та донька колаборанта, Віталій Сіньков та чотири юрособи: ТОВ “БЕБКО-АВТО”; ТОВ “КОНКА”, ПАТ “КАШТАН”;  ПАТ “ДЕЛЬТА-СЕРВІС”.

Так, за рішенням суду, під конфіскацію потрапили такі активи:

5 земельних ділянок в Херсоні;

4 нежитлові приміщення в Херсоні й Криму;

2 будинки в Херсоні;

3 квартири в Криму, Одесі та Херсоні;

автівка Volvo 2020 року випуску;

99,86% акцій ПАТ “КАШТАН”, яке зареєстровано в Коростишівському районі на Житомирщині. Компанія спеціалізується на видобуванні декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Серед засновників – дружина Сальда, Любов. Статутний капітал становить 370 тис грн.

30% акцій ПАТ “ДЕЛЬТА-СЕРВІС” – транспортна компанія, зареєстрована у Херсоні. Її статутний капітал становить  7 млн грн, а кінцевими бенефіціарами є Любов Сальдо, Леонід Гірін та турецька компанія АЙКУТ КЕТЕНСІОГЛУ.

Водночас ВАКС не задовольнив позов Мін’юсту в частині стягнення в дохід державі активів, пов’язаних з донькою колаборанта Іриною Сальдо.

Йдеться про такі активи:

ТОВ “БЕБКО-АВТО” зареєстрована у Херсоні зі статутним капіталом у 1,8 млн грн. Мережа автосалонів є дилером з продажу та ремонту автомобілів Volvo. Серед кінцевих бенефіціарів компанії – донька колаборанта Ірина Сальдо, Вячеслав Бебко та Антон Кушнір.

ТОВ “КОНКА” – також херсонська компанія, яка займається організацією дозвілля. Серед засновників компанії – та ж Ірина Сальдо, а також Олександр Больбот, Володимир Дидін та Ганна Кліментенко. Розмір статутного капіталу підприємства – 18 500 грн, а дохід за 2020 рік становив 707 тис грн.

“Мін’юсту очевидно не вдалось довести зв’язок між цими активами, які належать доньці Сальдо та його партнеру й самим гауляйтером Херсона”, – зазначили у TI Україна.

Апеляція може бути подана протягом 5 днів з дня проголошення рішення, повний текст рішення буде складено 9 травня.

Нагадуємо:

Як відомо, у вересні 2022 року в Житомирській області накладено арешт на активи підприємства, кінцевим бенефіціаром якого є родина колаборанта Володимира Сальдо.

Президент України у жовтні торік підписав укази про запровадження санкцій проти Російської Федерації, під які потрапили майже 4000 осіб і компаній. Зокрема, до переліку увійшли представники окупаційних адміністрацій: Кирило Стремоусов, Володимир Сальдо, Володимир Рогов, Костянтин Іващенко тощо.

Зрадник Сальдо був мером Херсона з 2002 по 2012 рік (три каденції), нардепом від «Партії регіонів» у Верховній Раді 7 скликання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *