ОСТАННІ НОВИНИ

Велика Британія дасть ЗСУ далекобійні дрони-камікадзе

Наталя Дуляба

|

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак під час візиту президента Володимира Зеленського анонсував передачу Україні далекобійних ударних дронів. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента України.

Після перемовин із Зеленським Ріші Сунак заявив, що Велика Британія й надалі надаватиме військову допомогу, який українці могли боротися з російськими окупантами.

Він нагадав, що Сполучене королівство першим надало Україні далекобійні ракети Storm Shadow й анонсував передачу далекобійних ударних дронів.

«Кремль має знати, що ми нікуди не підемо, ми будемо робити це й надалі, ми залишаємося непохитними в тому, щоб допомогти Україні захиститися», – сказав Ріші Сунак.

Тим часом британське видання The Telegraph пише, що йдеться про дрони-камікадзе із дальністю польоту понад 125 миль (більше 200 км). А це вдвічі більше дальності установок HIMARS, які вже успішно застосовує українська армія.

Джерела в оборонному відомстві Британії кажуть, що це є безпілотники-камікадзе, «основним завданням яких є транспортування боєприпасів», а ефект від їхньої роботи прирівняли до артилерійського снаряду.

Постачання цих безпілотників Україні є секретним, адже вони ще не пройшли усіх стадій закупівель. Втім співрозмовник видання стверджує, що дрони будуть доставлені найближчими місяцями.

Додамо, що під час візиту президента України Ріші Сунак заявив також, що Велика Британія готова відіграти одну з провідних ролей у створенні авіаційної коаліції.

Він пояснив, що йдеться не лише про сприяння в наданні українським Повітряним Силам літаків F-16, а й про навчання льотчиків. Такі тренування у Великій Британії планують розпочати вже влітку. Для цього британську навчальну програму військових пілотів адаптують під потреби України.

Нагадаємо, на початку травня Володимир Зеленський висловив упевненість, що Україна таки отримає від західних партнерів довгоочікувані винищувачі F-16, але після свого контрнаступу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *