ОСТАННІ НОВИНИ

В СБУ розповіли про долю львівської блогерки, яка ображала армію

Наталя Дуляба

|

Щодо 30-річної Христини Горун, яка заступилась за любителів слухати російську музику в центрі Львова, а також у соцмережах називала «дном» Збройні Сили України, відкрили кримінальне провадження. Львів’янка вже була на допиті, наразі тривають слідчі дії. Про це Львівському порталу повідомила речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 161 ККУ (розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, умисні дії, спрямовані на приниження національної честі та гідності).

Христина Горун з’явилась на допит в СБУ. Отриману інформацію вивчають, тривають експертизи, призначені у межах слідчих дій.

Зазначимо, що у скандал львів’янка потрапила на початку травня, коли у соцмережах заступилась за хлопців, що в центрі Львова на повну гучність слухали пісні російського співака Грігорія Лєпса.

Христина Горун під ніком в Instagram chornamamba (не плутати з chorna.mamba) заявила, що теж слухає російську музику і ніхто не має права їй заборонити це. Людям, які би висловили їй зауваження, вона пригрозила – «пошкодуєте, що на світ народились». При цьому тих, хто слухає українську музику, дівчина вважає «рагулятами».

Не приховувала своєї думки Христина Горун і щодо української армії. В особистій переписці, яку опублікували в Instagram після її музичних висловлювань, львів’янка стверджує, що ЗСУ «нічого не можуть і не переможуть», а також обізвала українську армію «дном» та «примітивними уродами».

Після шквалу обурень і критики, яка після цього понеслась у соцмережах, дівчина негайно записала відео з вибаченнями й запевнила, що змінила свою думку щодо української армії. При цьому Христина Горун стверджує, що їй двічі ламали профіль в Instagram, але вона не змогла пригадати, чи писала образливі слова щодо ЗСУ.

Матір дівчини, яка викладає іноземну мову у Львівському державному університеті внутрішніх справ, засудила поведінку доньки. Жінка каже, що вони живуть окремо і не спілкуються.

Відомо також, що Христина Горун працює у салоні краси.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *