ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала перший італійсько-французький ЗРК SAMP/T

Анастасія Диняк

|

Перший італійсько-французький зенітно-ракетний комплекс SAMP/T, який є системою протиповітряної оборони дальньої дії, вже в Україні. Про це пише La Stampa.

«В Україну прибув італійсько-французький зенітно-ракетний комплекс, його обслуговуванням займатимуться 20 місцевих фахівців», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку лютого українські захисники вже відправились за кордон, аби навчитись працювати на системах протиповітряної й протиракетної оборони SAMP/T-Mamba, які нададуть Франція й Італія.

Довідка:

Протиракетна система оборони SAMP/T призначена для захисту поля бою і важливих об’єктів від крилатих ракет, пілотованих і безпілотних літальних апаратів і тактичних балістичних ракет.

SAMP/T може знищувати ворожі літаки на дальності від 3 км до 100 км та балістичні ракети на дальності від 3 км до 25 км, висота ураження – до 25 км.

SAMP/T розробив європейський консорціумом Eurosam (MBDA Italy, MBDA France, Thales). Вага бойової частини ЗРК – 20 кг, стартова маса – 450 кг. Система стоїть на озброєнні в Італії, Франції та Сінгапурі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *