ОСТАННІ НОВИНИ

Повертаємося з новими оборонними пакетами, – Зеленський про закордонні візити

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський підсумував свої візити до Італії, Франції, Німеччини та Великої Британії. Він заявив, що повертається з поїздок з новими оборонними пакетами для України. Про це йдеться у його зверненні.

«Три довгих дні, – і наші воїни, наша держава стають сильнішими. Я впевнений – значно сильнішими.Повертаємося додому з новими оборонними пакетами: більше нової, більше потужної зброї для фронту, більше захисту для наших людей. Більше політичної підтримки», – заявив Зеленський.

Президент зазначив, що в Італії мав переговори з премʼєр-міністром Джорджею і  зустріч із понтифіком, а також зустріч із президентом Італії.

У Німеччині обговорили з президентом Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцом питання оборони. Окрім Берліна, відвідали також Аахен. Був на військовій базі, оглянув «Леопарди», оглянув «Мардери», подякував нашим воїнам, які тренуються на німецькій техніці.

«Від імені й на честь українського народу отримали в Аахені вагому європейську відзнаку імені Карла Великого. Вперше у залі, де вшановують лауреатів, звучала українська мова – у промові. Українська буде однією з офіційних мов Європейського Союзу, я впевнений у цьому», –  зауважив він.

У Франції Зеленський мав зустріч із Президентом Макроном, тривалі, корисні переговори. За підсумками цього візиту є новий потужний військовий пакет та нові політичні домовленості.

У Великій Британії президент зустрівся з премʼєр-міністром Ріші Сунаком, говорили про оборону й британське лідерство у військових коаліціях.

«Перед міжнародними заходами, що заплановані на найближчий час, скоординували наші позиції: перед G7, самітом у Вільнюсі.На всіх зустрічах обговорювали нашу формулу миру, і тепер є більше готовності партнерів іти за українською формулою. Є більше підтримки для нашого вступу в ЄС, більше розуміння, що вступ України в НАТО буде, він неминучий», – наголосив президент.

Володимир Зеленський поякував Італії за допомогу в захисті життя наших людей – «від захисту неба до підготовки повноцінної відбудови України після бойових дій».

Німеччині він висловив вдячність за найбільший оборонний пакет – 2 мільярди 700 мільйонів євро. Системи ППО «Айріс» різних модифікацій, ракети до них – багато, гармати, снаряди, бронетехніка… Окрім того, він зауважив, що Німеччина підтримає «нашу країну довгостроково – є для цього 11 мільярдів євро, суто на оборону. Плюс Німеччина бере участь у Європейському фонді миру, який посилює наш захист».

Франції Зеленський подякував за нові можливості для наших воїнів у протидії російському терору, за додаткову техніку та бронетехніку, а також за допомогу в консолідації партнерів.

Британії – за домовленість про навчання наших пілотів. Президент розповів про  створення коаліції для тренування пілотів на сучасних західних літаках.

«Отже, головні результати за ці дні – нова зброя для України, шана до українців, нашу перемогу вдалося зробити ближчою. І ми ще додамо підтримки! Я знаю це. Я вірю в це. Слава всім, хто в бою заради нашої держави! Слава всім, хто допомагає! Слава всім, хто тренує наших бійців!», – підсумував президент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *