ОСТАННІ НОВИНИ

У розвідці розповіли, скільки російських військових залишаються на півдні України

Наталя Дуляба

|

На окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей перебувають близько 152 тисяч військових РФ, що свідчить про їхню готовність вести оборону. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Як розповів представник ГУР Андрій Черняк, на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей росіяни вивозять місцевих мешканців, але військові РФ залишаються на своїх місцях.

Загалом зараз у цих регіонах залишаються близько 152 тисячі окупантів. Всі їхні дії вказують на підготовку до оборони.

Водночас під приводом «евакуації» з цих областей рашисти вивозять також і персонал захопленої Запорізької АЕС.

«Мова йде про людей, які або свідомо працювали на агресора, або були змушені це робити. Їм розповідають, що там скоро почнуться бойові дії, що цю територію нібито будуть обстрілювати та бомбити, тому переконують виїжджати та працювати далі з росіянами», — відзначив Андрій Черняк.

При цьому так звану «евакуацію» з окупованих територій півдня України росіяни використовують як ширму для проведення контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

«Вони, по-перше, не хочуть, щоб населення могло спостерігати за їхньою підготовкою до боїв, тобто це певні контррозвідувальні заходи. Це також і фільтраційні заходи, оскільки насамперед відбувається примусовий вивіз проукраїнського населення. І по-третє, росіяни бояться проведення на цих територіях якогось партизанського руху і внутрішнього спротиву», – пояснив Андрій Черняк.

Нагадаємо, на початку травня українські партизани повідомили, що окупанти готуються до евакуації з тимчасово захопленої частини Запорізької області. Перед цим було відомо про такі плани рашистів і щодо Запорізької АЕС.

Генштаб згодом підтвердив, що росіяни почали так звану «евакуацію» населення з Енергодара. Вивезенню першочергово підлягають ті, хто погодився взяти російський паспорт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *