ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина дає Україні найбільший пакет військової допомоги. Деталі

Наталя Дуляба

|

13 травня Міністерство оборони Німеччини офіційно оголосило, що надає Україні військової допомоги на 2,7 млрд євро. Це є найбільшим пакетом з моменту вторгнення Росії. Про це пише Європейська правда з посиланням на Tagesspiegel.

Пакет допомоги включає 18 колісних гаубиць, артилерійські боєприпаси, керовані ракети для систем протиповітряної оборони, 4 зенітні ракетні установки IRIS-T SLM для протиповітряної оборони і 12 пускових установок IRIS-T SLS.

Також українська армія отримає 30 основних бойових танків Leopard 1A5 і 20 бойових машин піхоти Marder, понад 100 бойових броньованих машин і понад 200 розвідувальних безпілотників.

«Цим цінним внеском у вигляді терміново необхідних військових матеріалів ми ще раз показуємо, що Німеччина серйозно ставиться до своєї підтримки», – сказав міністр оборони Борис Пісторіус.

За його словами, всі хочуть якнайшвидшого закінчення жахливої і незаконної війни Росії проти українського народу. «На жаль, цього поки що не передбачається. Тому Німеччина надасть будь-яку посильну допомогу стільки, скільки буде потрібно», – додав Пісторіус.

Новий пакет удвічі збільшить німецьку допомогу зброєю Україні від початку війни в лютому 2022 року: від початку війни федеральний уряд схвалив постачання зброї 2,75 млрд євро.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно німецькі ЗМІ писали про приїзд 13 травня до Берліна президента України. Наступного дня, за неофіційними даними, Володимир Зеленський має провести зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Наразі ж відомо, що Володимир Зеленський вранці 13 травня прибув до Риму. Тут він матиме прийом у президента Італії Серджо Маттарелли, премʼєр-міністерки Джорджі Мелоні та у Папи Римського Франциска.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *