ОСТАННІ НОВИНИ

У Маріуполі розбили пам'ятник Леніну, який встановили окупанти

Наталя Дуляба

|

У Маріуполі розбили пам’ятник Владіміру Леніну, який встановили росіяни після окупації. Про це Львівському порталу повідомили у Маріупольській міськраді.

Постамент із погруддям російського вождя встановили загарбники на початку 2023 року на алеї у Міському саду Маріуполя. Раніше подібних пам’ятників цьому місці не було.

І тепер невідомі повністю розбили обличчя Леніну, результат на відео зняли місцеві жителі.

«Маріупольці не хочуть повертатися до СРСР та залишатися у Росії, яка тягне їх в минуле. Вони прагнуть визволення та повернення до України, адже знають: лише тоді можливий справжній розвиток та відновлення», – додають у мерії Маріуполя.

Зазначимо, що повернення пам’ятників Леніну на окуповані території України – звична справа для російських військ. Пропаганда створила з більшовицького лідера справжній культ і символ. А Владімір Путін, умисно перекручуючи історію і маніпулюючи фактами, вбиває в голови росіян, що саме Ленін нібито створив Україну.

Відомо, що влітку 2022 року відразу після окупації міста Новопсков, що на межі Луганщини з РФ, росіяни спеціально привезли туди і встановили пам’ятник Леніну.

Нагадаємо, сам Маріуполь є під окупацією росіян із кінця травня 2022 року, коли оборонці «Азовсталі» таки здалися у полон. Дотепер місто зруйноване на 90%.

Подивитись, як виглядає розтрощений Маріуполь на супутникових знімках, можна за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *