ОСТАННІ НОВИНИ

Митрополит УПЦ МП і його спільник покаялись, тому суд дав їм іспитовий термін

Наталя Дуляба

|

Екскерівнику Кіровоградської єпархії УПЦ МП митрополиту Іосафу та секретарю установи суд призначив дворічний іспитовий термін, оскільки вони визнали, що працювали на Москву і виконували завдання глави РПЦ Кіріла. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Так, районний суд м. Кропивницького вперше в Україні виніс вирок високопоставленому клірику УПЦ МП, екскерівнику Кіровоградської єпархії митрополиту Іосафу та секретарю установи.

Їх засуджено за ч.2 ст.28 та за ч.1 ст.161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Оскільки фігуранти справи пішли на співпрацю зі слідством та повністю визнали свою вину, суд виніс їм вирок – 3 роки тюрми із 2-річним іспитовим терміном. Також вироком суду священнослужителям заборонено рік займати посади керівників релігійних управлінь та єпархій.

Таким чином московські попи фактично уникнуть 3-річного ув’язнення, якщо протягом іспитового терміну не попадуться на протиправній діяльності.

Нагадаємо, що митрополит Іосаф та секретар Кіровоградської єпархії УПЦ МП публічно вихваляли захоплення частини території України та «роздували» міжрелігійну ворожнечу в регіоні на користь Росії.

Спецслужби встановили, що сам Іосаф входив до найближчого оточення московського патріарха Кіріла, з яким координував підривну діяльність проти України.

Для цього митрополит був на постійному зв’язку з очільником РПЦ і виконував його доручення щодо виправдовування російської агресії та окупації східних і південних територій України, зокрема Криму.

Вказівки з Москви надходили у вигляді письмових циркулярів, а також під час особистих зустрічей на території РФ. До злочинної діяльності єпископ залучив секретаря єпархії.

За їхнім дорученням у церквах УПЦ МП на Кіровоградщині людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку друкували багатотисячними накладами у російських типографіях.

У цих книгах російські «автори» ставили під сумнів українську державність і вихваляли кремлівський режим.

Під час обшуків на території єпархії правоохоронці виявили велику кількість проросійських друкованих матеріалів і документи із доказами листування з московськими «кураторами».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *