ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський припустив, хто може стояти за атакою на Кремль

Анастасія Диняк

|

Президент Володимир Зеленський заперечив причетність України до нібито атаки дрона на Кремль. Про це пише BBC News.

Зеленський заявив, що атака могла бути операцією під чужим прапором, яку здійснила сама РФ.

«Вони постійно шукають щось, що звучало б як виправдання, кажучи: “Ви робите це з нами, тому ми робимо це з вами”. Але це не спрацювало. Навіть для їхньої внутрішньої публіки це не спрацювало. Навіть їхні власні пропагандисти в це не повірили. Тому що це виглядало дуже, дуже штучно», – зазначив він.

Як повідомляв Львівський портал, у Кремлі заявили, що в ніч на 3 травня два українські безпілотники атакували резиденцію Путіна в центрі Москви.

Це назвали «спланованою терористичною акцією» та «замахом на президента Росії». Відтак у Кремлі наголосили, що керівництво РФ залишає за собою право відповісти за це «там і тоді, коли вважатиме за потрібне».

При цьому в мережі почали поширювати відео, на якому видно, як над Кремлем летить безпілотник і вибухає над однією з веж.

Аналітики ISW заявили, що Росія могла сама інсценувати атаку на Кремль, щоб продемонструвати росіянам війну проти України як екзистенційну й створити умови для ширшої мобілізації населення.

В Офісі президента відповіли, що нічого не знають про так звану атаку на Кремль, оскільки всі свої сили і засоби Україна скеровує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *