ОСТАННІ НОВИНИ

П’яний водій-утікач, що вбив п’яного ровериста на Сокальщині, відбувся умовним терміном

Андрій Котенський

|

У Сокалі дали умовний термін п’яному водієві, який збив на смерть велосипедиста поблизу села Зубків Сокальського району і втік. Чоловік отримав пом’якшений термін, бо попри наявність трьох малих дітей добровільно вирішив тіти у ЗСУ, повідомляє Zaxid.net.

Водій легковика, який збив велосиредиста, залишив його і не надав допомоги

Сокальський районний суд визнав винним водія Volkswagen Passat у смертельній ДТП, яка сталася три роки тому, але звільнив його від реального ув’язнення. У травні 2020 року чоловік п’яним їхав за кермом, збив велосипедиста та втік з місця аварії. Від численних травм велосипедист помер на місці.

Засуджений водій – Іван Литвин, 34-річний тракторист, який має на утриманні трьох малих дітей. З матеріалів справи відомо, що ввечері 22 травня 2020 року, він п’яним сів за кермо і поїхав у село Зубків. За дорогою він не стежив, а швидкість авто була перевищена. В результаті Іван Литвин виїхав на узбіччя і збив велосипедиста, який рухався у попутному напрямку. Від отриманих травм 46-річний роверист загинув, а Литвин втік з місця аварії. Наступного дня після аварії поліцейські затримали Литвина в нього вдома.

На суді Іван Литвин свою вину визнав, мовляв, втік з місця аварії, бо злякався. Проте він заперечив, що сідав за кермо п’яним до аварії, а лише після, аби знати стрес.

«Він частково відшкодував потерпілим заподіяну шкоду. У скоєному щиро кається. Попри наявність у нього трьох неповнолітніх дітей він добровільно виявив бажання захищати нашу державу від агресора. На завтра у нього бойова повістка йти служити», – йдеться у матеріалах справи.

Потерпілі також просили суворо не карати обвинуваченого. У крові збитого велосипедиста також виявили алкоголь, приблизно 1,8 проміле, а експертиза встановила, що на задній частині велосипеда не було світловідбивача.

8 травня у Сокальському районному суді водієві винесли вирок. Чоловікові призначили п’ять років ув’язнення, проте звільнили засудженого від покарання і встановили три роки іспитового строку. Також Іван Литвин має заплатити 28 ти. грн державі за проведені експертизи. Додамо, що на вирок впродовж місяця можна подати апеляцію.

Як повідомляв Львівський портал, у Сокальському районі п’яний водій збив насмерть велосипедиста і втік.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *