ОСТАННІ НОВИНИ

У потязі на кордоні з Польщею виявили колекцію монет і банкнот

Анна Синітович

|

35-річна українка намагалась нелегально вивезти до Польщі колекцію монет та банкнот. Про це Львівському порталу повідомили у Держприкордонслужбі України.

У Мостиськах прикордонники спільно з митниками виявили спробу вивозу до Польщі колекції монет та банкнот. Потайки перевезти їх потягом хотіла 35-річна мешканка Запоріжжя.

Встановлено, що жінка, їдучи у Польщу, сховала серед особистих речей близько 1000 монет різних номіналів, банкноту «один червонець», кредитний білет «десять рублей», а також п’ять наручних годинників.

Сама ж українка запевняла, що всі ці монети й банкноти належать до сімейної колекції. Однак правоохоронці їх вилучили, оскільки всі ці речі можуть становити культурну та історичну цінність. Наразі триває експертиза.

Зазначимо, що вилучені на кордоні України історичні чи культурні цінності, які намагались перевозити нелегально, після експертизи передають вітчизняним музеям. Роблять це після відповідного судового рішення.

Так нещодавно до Польщі намагались вивезти колекцію церковних стародруків XVIII – XIX століть, а в Болгарію – скрипку італійського майстра Антоніо Страдіварі 1742 року виготовлення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *