ОСТАННІ НОВИНИ

«Нафтогаз» вирішив не будувати першу біопаливну котельню у Львові

Наталя Дуляба

|

НАК «Нафтогаз України» відмовилась будувати першу у Львові потужну ТЕЦ на біопаливі за 1 млрд грн. Про це пише Інтерфакс-Україна.

«На превеликий жаль, ми не знайшли підтримки з боку “Нафтогазу” в реалізації цього проєкту, тому наразі цей процес призупинено. Всю свою енергію ми спрямовуємо, зокрема, на будівництво заводу з переробки відходів», – прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий 10 травня в кулуарах зустрічі високого рівня «Угода мерів в Україні: плануємо сталий розвиток разом».

Водночас Садовий зазначив, що грошей із міського бюджету на будівництво біопаливної котельні не виділяли. «Це була ініціатива колишнього глави “Нафтогазу” (Юрія Вітренка, – ред.), але сьогодні керівництво компанії має іншу думку щодо таких проєктів в Україні», – пояснив мер.

Як повідомляв Львівський портал, про будівництво ТЕЦ, яка працюватиме не на газі, а на біопаливі, у Львові стало відомо восени 2022 року. Тоді йшлося, що «Нафтогаз» збирається вкласти у це будівництво 1 млрд грн.

Котельня мала б покривати чверть потреб Львова у теплі. Запрацювати вона мала у лютому 2023 року.

Тодішній очільник «Нафтогазу» Юрій Вітренко говорив, що теплопідприємства України хочуть перевести на сучасні технології та використання біопалива, а також модернізувати мереж задля зменшення тепловтрат.

Компанія планувала звести щонайменше 9 біоТЕЦ та біокотелень у 8 регіонах України загальною потужністю 250 МВт теплової енергії та 52 МВт електричної. Таким чином до 2027 року «Нафтогаз» мав би стати найбільшим генератором тепла з біомаси та забезпечити заміщення близько 2 млрд кубометрів природного газу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *