ОСТАННІ НОВИНИ

Симфонічний оркестр Львівської філармонії повіз українську музику до Швеції

Андрій Котенський

|

Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії прибув до столиці Швеції, де дасть кілька концертів, зокрема у музикантів заплановано виступ на фестивалі «Українська весна». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської філармонії.

Перший концерт вже відбувся. Проєкт під назвою «Українські музи не мовчать…» був присвячений двом українським композиторкам Ганні Гаврилець та Богдані Фроляк. З оркестром виступили прекрасні солісти – піаніст Йожеф Єрмінь та альтист Устим Жук. І спільно зі струнною групою Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії в столиці Швеції, в столиці, яка готується відзначати День Європи – відбувся перший концерт візиту львів’ян.

«Дуже важливо для нас, що ми тут не тільки як почесні гості, представники України, але і те, що сьогодні й післязавтра ми граємо українську музику. Ось так відбувається наша культурна місія, так працює наш культурний фронт, коли ми показуємо сучасних українських композиторів. Ми показуємо і творчість класиків, зокрема і Мирослава Скорика, граємо Третю симфонію Бориса Лятошинського, зрештою, так само як і граємо музику українського класика Миколи Лисенка», – повідомив генеральний директор філармонії, дириґент Володимир Сивохіп.

«Ця подія є зворушливою, тому що він присвячений музиці моєї сестри Ганни Гаврилець, яка на жаль рік тому залишила нас і моїй музиці – тобто він присвячений двом рідним сестрам», — сказала композиторка Богдана Фроляк. «Мені дуже приємно, що концерт відбудеться саме тут в Стокгольмі на такому прекрасному фестивалі, який презентує українську культуру у світі і мені страшенно приємно, що він відбудеться у виконанні наших музикантів».

Уже 9 травня у Королівському концертному залі симфонічний оркестр разом з дириґентом Ярославом Шеметом зіграє велику симфонічну програму на закриття фестивалю «Українська весна». Ця програма присвячена Дню Європи, який Європа і відзначає 9-го травня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *