ОСТАННІ НОВИНИ

«Народний супутник» допоміг знищити техніки РФ на мільярди доларів

Анастасія Диняк

|

За пів року роботи «Народний супутник», доступ до якого купили за гроші українців, допоміг знищити російської техніки на мільярди доларів. Про це повідомили в пресслужбі Головного управління розвідки.

«Спроможності Головного управління розвідки Міністерства оборони України виявляти ворожі цілі для подальшого пріоритетного ураження, аби завдати відчутних втрат російським окупантам, з вересня 2022 року кратно зросли. Відтоді у розпорядженні воєнних розвідників опинився космічний апарт ICEYE, придбаний за пожертви українців, які скинулись у благодійний фонд Сергія Притули.  Маскування московитської техніки, складів БК та ПММ фактично нівельовані можливостями «народного супутника» — для роботи з ним не важливі ані погода, ані час доби», – йдеться в повідомленні.

За півроку використання отриманих завдяки космічному апарату розвідданих Україна перетворила в металобрухт російської військової техніки на мільярди доларів. Також знищили скупчення ворожої (тимчасово) живої сили та  об’єкти воєнної логістики.

Співробітники ГУР МО України відзначили особливу роль «народного супутника» для планування та реалізації важливих та вкрай очікуваних військових  операцій України.

Нагадаємо, супутник і доступ до бази даних знімків компанії ICEYE Благодійний фонд Сергія Притули купив за кошти, що українці збирали на турецькі «Байрактари», але компанія віддала їх ЗСУ безкоштовно.

Як відомо, куплений українцями супутник окупився за два дні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *