ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський у Гаазі розкритикував гібридний трибунал для Росії

Наталя Дуляба

|

Україна продовжує працювати над створенням спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ і будь-які його гібридні формати є неприйнятними. Про це сказав президент Володимир Зеленський 4 травня під час брифінгу у Гаазі, повідомляє Офіс президента.

«Ми знаємо з 2014 року Мінські угоди – це був такий собі гібридний мир. Ми знаємо, до чого це призвело. Тому на будь-який гібридний мир, гібридний трибунал як розвиток цього Україна погоджуватися не хоче», – наголосив глава держави.

Він зауважив, що до групи зі створення спеціального трибуналу (Core Group) для російських військових злочинців долучилися вже 35 країн.

«Ми будемо працювати без будь-яких гібридних форматів, будемо працювати над конкретним трибуналом, щоб була відповідальність за їхні злочини, вбивства, катування. Ми розуміємо, хто віддавав накази. Щоб ці люди не були недоторканними. Для нас це дуже важливо, це одне з принципових питань», – підкреслив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 4 травня Володимир Зеленський прибув до Нідерландів. Там він мав низку офіційних зустрічей, потім виступив у парламенті і завітав до Міжнародного кримінального суду.

Днем перед цим президент України відвідав Фінляндію для участі у Нордично-українському саміті лідерів та низки двосторонніх зустрічей, які стосувались, зокрема допомоги армії.

Відомо, що 14 травня Володимир Зеленський має зустрітися в Берліні з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *