ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прибув з робочим візитом до Нідерландів

Анастасія Диняк

|

Президент України Володимир Зеленський прибув до Нідерландів. Зокрема він планує відвідати Міжнародний кримінальний суд. Про це пише NOS.

Так, Зеленський о 9:00 год. ранку за місцевим часом прибув до Сенату ждя зустрічі зі спікеркою Палати представників Верою Бергкамп та очільником Сенату Яном Антоні Бруйном.

Об 11:00 год. президент виступить з промовою у парламенті Нідерландів на тему «Не буде миру без справедливості для України». Пізніше він відвідає Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.

Також планується зустріч із президентом МКС Пьотром Хофманскі та секретарем Освальдо Завала Агілером.

«Володимир Зеленський зустрінеться окремо із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та у тристоронньому форматі також із прем’єр-міністром Бельгії Александером де Кроо. Також буде аудієнція у короля Віллєма-Александра і візит на базу військово-повітряних сил Нідерландів», – зазначив речник президента Сергій Нікіфоров.

Глава України подякував очільникам нідерландського парламенту за чітку й активну позицію законодавчого органу на підтримку України та важливі кроки, що допомогли дати відсіч агресії РФ.

«Сьогодні Нідерланди – серед лідерів підтримки України й один із наших ключових союзників у захисті цінностей свободи», – наголосив він.

Нагадаємо, 3 травня Зеленський прибув з несподіваним візитом до Фінляндії для участі у Нордично-українському саміті лідерів та низки двосторонніх зустрічей.

Також повідомлялося, що президент наступного тижня прибуде до Берліна з візитом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *