ОСТАННІ НОВИНИ

Суд арештував приховані активи Новинського на 10,5 млрд грн

Анастасія Диняк

|

За матеріалами СБУ суд арештував приховані активи підсанкційного олігарха, ексдепутата Вадима Новинського на понад 10,5 мільярда гривень. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, арешт накладено на 230 об’єктів нерухомості. Усі об’єкти належать 23 юридичним особам, а Новинський є кінцевим бенефіціарним власником.

Серед арештованого:

  • елітний готельний комплекс у центрі Києва;
  • морський торговий порт «Очаків»;
  • приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України.

«Встановлено, що для уникнення санкцій РНБО Новинський перереєстрував власні активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях. Для реалізації оборудки він залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Втім, співробітники української спецслужби викрили злочинну схему і заблокували її», – йдеться у повідомленні.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) триває розслідування.

Нагадаємо, що у квітні в Вадима Новинського, якого обвинувачують у сприянні РФ, арештували активів на понад 3,5 млрд грн. Йдеться про корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива.

Сам Новинський є не лише проросійським політиком й олігархом, а й священнослужителем УПЦ МП. Його у диякона висвятили навесні 2020 року.

Наприкінці 2022 року РНБО Вадима Новинського та низки священнослужителів УПЦ МП, в тому числі намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя).

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Новинський склав повноваження нардепа. Нещодавно журналісти помітили політика у Цюриху, де він провів службу у російській церкві.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *