ОСТАННІ НОВИНИ

Обстріляний у Херсоні евакуаційний потяг прибув до Львова

Наталя Дуляба

|

До Львова приїхав евакуаційний потяг, який 3 травня російські окупанти обстріляли у Херсоні. На пероні херсонців зустрічали оплесками. Про це Львівському порталу повідомили в «Укрзалізниці».

Поїзд прибув на головний залізничний вокзал Львова чітко за графіком – о 10:18 год. На пероні залізничники і небайдужі львів’яни його зустрічали оплесками.

Саме цей потяг, який вивозив важкохворих та інших охочих до Львова, 3 травня обстріляли російські окупанти.

«В Херсоні поїзна бригада діяла швидко та чітко. За кілька хвилин до влучання перевела до укриття двох маломобільних пасажирів з евакуаційного вагона, а потім оперативно відчепила палаючий вагон від поїзда, здійснила посадку пасажирів та відправилась зі станції із затримкою всього в 14 хвилин, незважаючи на хаос та повітряну тривогу», – кажуть в «Укрзалізниці».

Провідника поїзда Романа, пораненого під час терористичної атаки Росії на вокзал, вже виписали з херсонської лікарні. Він повернувся до рідного Миколаєва.

«Спілкувався з Романом, він сказав, що осколки великі повиймали, а малі ‒ ще ні. У момент обстрілу в вагоні №30 один провідник перебував у своєму купе і не постраждав, а Роман виносив із вагону сміття і був поранений. Всі пасажири під час обстрілів були в приміщенні вокзалу», ‒ розповів журналістам ВВС Україна начальник потяга Іван Танасюк.

Один вагон потяга від обстрілу згорів повністю, інший – пошкоджено уламками.

Нагадаємо, 3 травня війська РФ обстріляли залізничний вокзал у Херсоні. В той момент на пероні перебував евакуаційний потяг, який мав везти до Львова 116 пасажирів.

На момент обстрілу посадку ще не розпочали, люди перебували в укритті. Однак внаслідок російської атаки загинула одна людина, ще мінімум шестеро дістали поранення. Серед постраждалих – провідник поїзда та дитина.

Загалом внаслідок інтенсивних ворожих обстрілів Херсона та області 3 травня загинули 23 людини, ще 46 осіб поранено. В регіоні оголосили триденну жалобу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: УЗ, Getty

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *