ОСТАННІ НОВИНИ

Львівському забудовнику дали 10 днів на знесення зайвого поверху в офісному центрі

Наталя Дуляба

|

Підприємцю, який незаконно звів третій поверх у торгово-офісному центрі у Львові, дали 10 днів на демонтаж. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Йдеться про торгово-офісний центр на вул. Промисловій, 60, що на Підзамчі. Ще у 2016 році підприємець Сергій Васина, який орендує тут у міста землю, отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво поверхової будівлі, проте згодом вирішив самовільно звести ще й третій поверх.

Незаконно зведений поверх фіксувала під час перевірки інспекція ДАБК, замовнику і генпідряднику виписували штрафи з вимогою демонтувати нелегальну добудову, але все було марно. Справа пішла до суду.

Лише влітку 2022 року Львівський окружний адміністративний суд постановив демонтувати незаконно зведений третій поверх на об’єкті. Цим мала зайнятись виконавча служба, а бізнесмен зобов’язаний компенсувати кошти, витрачені на роботи. Однак дотепер забудовник так і не виконав рішення суду.

Уже цьогоріч наприкінці квітня провадження відкрив Шевченківський відділ держаної виконавчої служби у м. Львові. Ним підприємця зобов’язали привести об’єкт у відповідність до містобудівних умов та обмежень протягом 10 днів.

Якщо забудовник цього не зробить добровільно, його чекають нові штрафи і вже кримінальна справа.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Сергій Васина родом із Соснівки, є ФОПом, який займається гуртовою торгівлею.

Також він є власником ТОВ «Васина груп», що зареєстроване саме на вул. Промисловій, 60 у Львові. Фірма торгує кавою, чаєм, какао та іншими прянощами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *