ОСТАННІ НОВИНИ

У Миколаєві студент коригував вогонь росіян

Анастасія Диняк

|

СБУ затримала ще одного коригувальника російських повітряних атак на Миколаїв. За кожне злиття місця базування Сил оборони він отримував дві тисячі гривень. Про це повідомили в СБУ.

Так, ворожим агентом виявився студент одного із місцевих вишів, якого у березні цього року російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці.

У поле зору окупантів він потрапив через свої прокремлівські коментарі, які неодноразово публікував на різних Телеграм-каналах. Подальшу комунікацію з агресором зловмисник підтримував через анонімний чат у месенджері.

Хлопець передавав росіянам дані про розташування українських військових у Миколаєві, а також локації місцевих об’єктів соціальної інфраструктури, у тому числі міських навчальних закладів та лікарень.

За кожну «мітку» на електронній карті фігурант отримував від російських загарбників по 2 тисячі гривень.

Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки масованих повітряних атак на українське місто.

Під час обшуку за місцем проживання інформатора виявлено мобільні телефони з доказами незаконної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *