ОСТАННІ НОВИНИ

У Слов’янську СБУ затримала російського агента

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України затримала інформатора РФ, який наводив російські ракети на Слов’янськ на Донеччині та збирав для окупантів розвіддані про дислокацію Сил оборони на території міста. Про це повідомили у СБУ.

Так, передусім мешканець Слов’янська намагався виявити місця тимчасового базування та переміщення підрозділів ЗСУ та Національної гвардії, які задіяні на Бахмутському напрямку.

За даними Офісу генпрокурора, у травні 2022 та квітні 2023 року чоловік поширив через заборонену в Україні соцмережу інформацію військового характеру.

Фігурант обходив місцевість і приховано фіксував місця перебування українських захисників. Потім передавав інформацію через одну із заборонених російських соцмереж. В подальшому росіяни готували ракетні удари по українських позиціях.

За даними слідства, зловмисник перебував «на зв’язку» із «заступником командира комендантського полку народної міліції ДНР». Зраднику обіцяли гроші та «високу посаду» у разі захоплення міста.

Співробітники СБУ затримали ворожого інформатора і тим самим запобігли передачі агресору закритих відомостей.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення ЗСУ в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Йому загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *