ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині за хабарництво судитимуть директора держпідприємства

Ольга Денисяка

|

До суду скерували справу щодо директора держпідприємства на Львівщині, який вимагав 1 млн грн хабара. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що директор державного підприємства вимагав від підприємця 1 млн грн хабара за «нестворення перешкод під час оренди складів на об’єкті, де зберігаються товарно-матеріальні цінності державного резерву».

У випадку відмови заплатити йому «відкат», директор обіцяв створити штучні перешкоди для продовження договору і відпуску товарів зі складу, які потерпілий вже розмитнив. Службовця затримали під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 200 тис. грн. Наразі чоловіка відсторонили від займаної посади.

Прокурори завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора державного підприємства за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Зазначимо, що правоохоронці не називають, про яке саме державне підприємство йдеться. Відомо, що воно є стратегічно важливим об’єктом держрезерву України і розташоване у Стрийському районі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *