ОСТАННІ НОВИНИ

Влітку можливий дефіцит в енергосистемі, – «Укренерго»

Анастасія Диняк

|

Цього літа в енергосистемі України можливий дефіцит потужності через пошкодження обладнання. Про це пише Українська правда.

Так, очільник НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький зазначив, що цьогоріч через значні пошкодження електростанцій може виникнути дефіцит потужності влітку, хоча зазвичай протягом весни й літа спостерігається надлишок.

«Ремонтна кампанія весни-літа 2023 року буде однією з найскладніших. На це впливають масштабні руйнування, яких зазнала енергосистема взимку, і те, що в окупації залишається декілька великих електростанцій», – наголосив Кудрицький.

Він додав, що потужності цих електростанцій не вистачало взимку і не вистачає наразі. В Україні активують всі наявні генеруючі потужності, аби підтримувати баланс енергосистеми у період ремонтів.

Очільник «Укренерго» підкреслив, що дефіцит буде компенсуватися збільшенням потужності на теплових електростанціях, які будуть доступні. Окрім того, Україна може почати імпортувати електроенергію замість експорту, який відбувається зараз.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *