ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні засудили зрадницю, яка допомагала з депортацією українців

Анастасія Диняк

|

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років тюрми засуджено «віцемерку Тореза», яка займалась депортацією українців до Сибіру. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, зловмисницею є так звана «заступниця голови адміністрації міста Торез (Чистякове)». На цій «посаді» жінка допомагала з депортацією мешканців тимчасово окупованих районів Донеччини до РФ.

Для цього вона організувала в місті «перевалочну базу», яку використовували для примусового вивезення жителів Маріуполя і Волновахи до віддалених регіонів Росії. Зокрема, до Сибіру та Далекого Сходу.

За даними слідчих, зловмисниця ще у 2016 році приєдналась до лав терористичної організації «ДНР». Тоді окупанти призначили її «керуючою справами» окупаційної адміністрації міста Єнакієве».

Там вона організовувала антиукраїнські мітинги, допомагала розквартировувати бойовиків і сприяла їх матеріально-технічному забезпеченню.

Згодом її «підвищили» до «віцемерки міста Торез» та доручили відповідати за «соціальний блок».

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисницю винною за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації)

За матеріалами СБУ суд призначив їй 15 років тюрми.

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині України. Тривають комплексні заходи для притягнення винної до відповідальності.

Нагадаємо, напередодні президент РФ Володимир Путін підписав указ, що дозволяє депортувати українців з тимчасово окупованих територій, якщо вони не погоджуються на російське громадянство.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *