ОСТАННІ НОВИНИ

РФ обстріляла Миколаїв ракетами «Іскандер-К»

Ольга Денисяка

|

Удар по Миколаєву в ніч на 27 квітня, внаслідок якої загинула людина та ще 23 було поранено, Росія здійснила крилатими ракетами «Іскандер-К». Про це повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат, передає Українська правда.

Вночі 27 квітня росіяни вдарили ракетами по Миколаєву, влучили в багатоповерхівку і приватний будинок.

Керівник військової адміністрації Миколаївської області Віталій Кім спочатку повідомив, що ворог використав С-300, згодом керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що були пуски ракет «Калібр» з акваторії Чорного моря.

Водночас  Повітряні сили уточнюють, що за перевіреною інформацією, противник уразив Миколаїв із суші, а не моря.

«За уточнюючою інформацією, з південного напрямку летіли “Іскандер-К”. Це теж крилата ракета, яка в принципі має такі самі тактико-технічні характеристики як “Калібр”, але “Іскандер-К” – це ракета наземного, а не морського базування. Ці ракети дуже важко збити, бо вони летять дуже низько, це ускладнює її виявлення, хоча випадки збиття протиповітряною обороною були», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 27 квітня, російські окупанти завдали з Чорного моря ракетного удару по Миколаєву. Унаслідок удару є загиблий та понад 20 поранених.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *