ОСТАННІ НОВИНИ

Газові гейзери у Розвадові. Людям повернули світло

Андрій Котенський

|

У Розвадові, де з-під землі забили газові гейзери, відновили електропостачання. Проте газовики досі проводять обстеження. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Як поінформував перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, станом на зараз електропостачання там, де його тимчасово відключали, вже відновили.

Газові служби проводять пооб’єктне обстеження з метою перевірки цілісності мереж та ухвалення рішення щодо можливості відновлення газопостачання.

Мешканцям двох з шести будинків наразі рекомендують утриматись від повернення в їхні оселі. Відповідні служби мають провести необхідні дії по локалізації вирв і стабілізації будинків. Роботи планують завершити до ранку 29 квітня.

Як відомо в ніч на 27 квітня у селі Розвадів Стрийського району стався масштабний витік природного газу. Він супроводжувався викидом води та газу на території 6-ти приватних допомогосподарств. Комісія ТЕБ і НС ухвалила рішення про тимчасове відселення 29 осіб, зокрема 9 дітей, до стабілізації ситуації.

Газові гейзери утворились під час геолого-розвідувальних робіт компанії «Горизонти», яка проводить роботи на відстані близько 1,5 км від села (на іншому березі Дністра). Ситуацію вдалося стабілізувати лише після зупинки бурової установки.

За даними YouControl, бурова компанія «Горизонти», яка проводить роботи біля Розвадова, належить Зіновію Козицькому, батькові голови Львівської ОВА Максима Козицького.

Нещодавно фірма «Горизонти» отримала дозвіл на видобуток газу неподалік Розвадова.

Активи Зіновія Козицького об’єднані у групу компаній «Західнадрасервіс», яка займається бурінням та видобутком нафти і газу, а також працює у галузі альтернативної енергетики.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *