ОСТАННІ НОВИНИ

Польща хоче заборонити імпорт зерна з України мінімум до кінця 2023 року

Наталя Дуляба

|

Міністр розвитку і технологій Польщі Вальдемар Буда заявив про необхідність утримання ембарго на зерно з України щонайменше до кінця 2023 року. Про це він сказав в ефірі Radio Zet, пише Європейська правда.

«Ми не скасуємо наші заходи доти, доки аналогічні заходи не будуть запроваджені на європейському рівні. Час грає на нашу користь. Ми збережемо польські рішення, поки ситуація не стабілізується», – підкреслив міністр.

На запитання про те, що Європейський Союз хоче, щоб ембарго на товари з України тривало до кінця червня, Вальдемар Буда відповів, що «абсолютно неможливо зняти ембарго в червні».

«Інакше може статися так, що українське зерно знову заповнить силоси, які ми зараз так рішуче спорожняємо», – пояснив глава міністерства розвитку.

На запитання, чи Польща всупереч ЄС збереже ембарго принаймні до кінця року, Буда відповів «напевно».

Як відомо, останніми тижнями проблемним питанням стала заборона на ввезення української сільськогосподарської продукції п’ятьма країнами ЄС, зокрема, Польщею, Болгарією, Угорщиною, Румунією та Словаччиною.

В Єврокомісії засудили такі рішення вищезгаданих країн і заявили, що торгова політика належить до виключної компетенції ЄС і односторонні дії держав є неприйнятними. 19 квітня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала запровадити тимчасову заборону до 5 червня на імпорт до цих п’яти країн української кукурудзи, пшениці, ріпаку, соняшника і соняшникової олії.

26 квітня третій раунд переговорів Єврокомісії з міністрами сільського господарства п’яти країн завершився невдачею. Єврокомісію почало дратувати те, що країни все більше розширюють список українських продуктів, імпорт яких вони хочуть заборонити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *