ОСТАННІ НОВИНИ

На хабарі у Львові спіймали інспекторку Податкової служби

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці спіймали інспекторку Держподаткової служби Львівщини на отриманні 900 доларів хабара. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Йдеться про головну ревізорку – інспекторку одного із управлінь Державної податкової служби у Львівській області. За даними слідства, вона вимагала та отримала 900 доларів неправомірної вигоди від представника підприємства.

Встановлено, що у грудні 2022 року податкові накладні цієї юридичної особи були заблоковані у зв’язку із порушенням нею законодавства. Тому службовця за хабар обіцяла, що допоможе їх розблокувати в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Посадовицю спіймали на «гарячому» відразу після отримання хабара. Їй вже оголосили підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішується питання про відсторонення фігурантки від займаної посади, обрання їй запобіжного заходу. Слідчі дії тривають, правоохоронці встановлюють ймовірну причетність інших осіб до нелегальної схеми у Держподатковій службі.

За скоєне посадовиці загрожує до 10 років тюрми.

Нагадаємо, днями у Львові затримали ще одну посадовицю Державної податкової служби, яка також налагодила корупційну схему за розблокування податкових накладних.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *