ОСТАННІ НОВИНИ

У Податковій Львівщини викрили нову корупційну схему. Деталі

Наталя Дуляба

|

Посадовиця Держподаткової служби у Львівській області вимагала від підприємців хабарі за розблокування податкових накладних. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними слідства, йдеться про начальницю одного з відділів Держподаткової служби Львівщини, яка вимагала від суб’єктів господарської діяльності хабарі за розблокування податкових накладних.

Встановлено, що вартість такої «послуги» посадовиця оцінювала у 1,5% суми розблокованих накладних. Таким чином протягом лютого-квітня 2023 року вона принаймні тричі отримувала неправомірну грошову винагороду загалом на 200 тисяч грн.

«Блокування податкових накладних негативно впливає на діяльність підприємств та організацій. Зокрема, воно призупиняє розрахунки між контрагентами та унеможливлює відшкодування ПДВ, що сповільнює бізнес і призводить до втрати часу та репутації», – пояснюють у Спеціальній антикорупційній прокуратурі.

В Національному антикорупційному бюро опублікували відео, на якому посадовиця розповідає про схему із розблокування податкових накладних викривачу.

На відео також показано частину з затримання чиновниці відразу після отримання хабара. У свій захист жінка каже, що жодних коштів ні у кого не брала, а про конверт із 120 тисячами гривень у пакунку з цукерками та алкоголем вона не знала.

В понеділок, 24 квітня, детективи НАБУ оголосили фігурантці підозру за ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом шляхом вимагання неправомірної вигоди).

Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють інших осіб, що можуть бути причетні до протиправної схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *