ОСТАННІ НОВИНИ

Вагнерівецю, який штурмував українські позиції під Бахмутом загрожує до 10 років увʼязнення

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного бойовика російської приватної компанії «Вагнер», який брав участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті. Він проведе до 10 років за ґратами. Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, зловмисником є 23-річний громадянин однієї з країн Центральної Азії, який відбував покарання в Тюменській виправній колонії рф за зґвалтування.

За даними Офісу генпрокурора, вагнерівець — уродженець Таєншинського району Петропавлівської області Республіки Казахстан.

У жовтні 2022 року представники «Вагнера» запропонували йому ввійти до складу російської приватної компанії для участі у війні проти України.

За умовами «контракту» йому пообіцяли 200 тисяч рублів та «ануляцію» судимості.

Уже через місяць він разом з іншими засудженими, які приєдналися до угруповання «Вагнер», прибув до Ростова, де отримав військову форму, зброю та боєприпаси.

Найманців відправили на «тренувальний полігон», який дислокується на тимчасово окупованій території Луганської області.

Через відсутність інструкторів з бойової підготовки, «навчальний курс» для окупантів так і не відбувся. Їх відправили воювати на східний фронт.

Окупант воював проти підрозділів Збройних Сил України та мирного населення в районах міста Кремінна Луганської області та села Яковлівки Бахмутського району Донеччини.

Українські захисники взяли окупанта у полон наприкінці грудня минулого року під час боєзіткнення на Бахмутському напрямку.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 447 Кримінального кодексу України (найманство).

Зловмисник перебуває під вартою. Тепер йому загрожує до 10 років увʼязнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *