ОСТАННІ НОВИНИ

В Ірпені зносять будинок із графіті Бенксі. Що буде із малюнком

Андрій Котенський

|

В Ірпені Київської області зносять будинок прошкожжений рашистами, на якому розміщено одне з графіті британського художника Бенксі. Сам малюнок демонтують, але обіцяють зберегти. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин в ефірі національного телемарафону, передає Interfax.

«Будемо дивитися, чи розмістимо роботу художника на цьому ж місці, чи перенесемо. Але ми хочемо зберегти це зображення, яке намалював Бенксі. Можливо, біля будинку буде зроблено артоб’єкт. Зробимо все можливе, щоб його залишити», – розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Зокрема, йдеться про графіті з зображенням гімнастки, котра стоїть на пробоїні від влучення в будинок снаряду російських окупантів.

Як відомо британський художник Бенксі створив 7 муралів в Україні. 17 листопада митець підтвердив авторство цих робіт, опублікувавши відео про їх створення та подорож до України.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Banksy (@banksy)

За цей час із кількома малюнками художника в Україні вже сталися неприємні моменти. До одного із них домалювали зайву «творчість», а графіті жінки з вогнегасником у протигазі, що було на фасаді одного із зруйнованих рашистами будинків у Гостомелі, самовільно вирізав один із мешканців Києва.

Зазначимо, Бенксі – відомий вуличний художник із Великої Британії. Його особа досі є невідома. Із початку повномасштабного вторгнення Росії його антивоєнну картину продали на аукціоні, а отримані кошти скерували дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

Фото: Ed Ram/Getty Images та скріншот із відео

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *