ОСТАННІ НОВИНИ

Судитимуть українця, який у Гостомелі вирізав графіті художника Бенксі

Наталя Дуляба

|

Мешканець Києва, бажаючи легкої наживи, самовільно вирізав із фасаду будинку в Гостомелі графіті всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, мешканець столиці вирішив демонтувати зі стіни напівзруйнованого окупантами будинку у Гостомелі графіті «Жінка в протигазі» всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі.

Усвідомлюючи цінність роботи, він планував продати графіті, а отриманими коштами розпорядитися на власний розсуд. Для цього зловмисник залучив необізнаних у його намірах чоловіків, яких запевнив в тому, що має всі відповідні дозволи на проведення демонтажу муралу.

«Після того, як частина стіни була зрізана разом із зображенням, підозрюваний обмотав її стрейч-плівкою, аби захистити від пошкоджень. Проте чоловік не встиг завантажити викрадене в автомобіль, оскільки був викритий співробітниками військової адміністрації», – кажуть правоохоронці.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.15; ч.5 ст.185 (закінчений замах на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі, скоєний під час воєнного стану) ККУ.

За скоєне крадію загрожує від 7 до 12 років тюрми із конфіскацією майна. Йому вже оголосили підозру, наразі ще триває слідство.

Зазначимо, Бенксі – відомий вуличний художник із Великої Британії. Його особа досі є невідома. Із початку повномасштабного вторгнення Росії його антивоєнну картину продали на аукціоні, а отримані кошти скерували дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

Восени 2022 року Бенксі підтвердив створення у Києві та Київській області сімох своїх графіті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *