ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони Італії прагне посадити Україну та РФ за стіл переговорів

Ольга Денисяка

|

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що України та Росія мають сісти за стіл переговорів за посередництва Китаю. Про це пише Libero Quotidiano.

«Італія рухається двома основними напрямками. Перший – це допомога: ми повинні гарантувати Україні право на самозахист. Але з іншого боку, є постійне і щоденне зобов’язання намагатися побудувати стіл миру. Тому що зараз єдине, що ми можемо спробувати зробити – це не закінчити війну, а зупинити конфронтацію і спробувати посадити за один стіл двох співрозмовників, які не розмовляють один з одним і не мають нічого спільного», – зазначив  Крозетто.

Він також висловив бажання, аби Європа посприяла цьому та припинила «підливати бензин» у вогонь.

«Ви чудово вмієте підливати бензин, але немає нікого, хто був би пожежником. Нам потрібні пожежники у світі, де ООН, яка повинна була бути пожежником, втратила можливість бути ним. Тому що Рада безпеки заблокована постійними членами, такими як Росія, Китай, США. Тому для миру нам потрібен інший співрозмовник», – наголосив міністр.

Він також додав, що «Китай повинен бути співрозмовником за столом переговорів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *