ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підписав закон про заборону географічних назв, пов’язаних з РФ

Анастасія Диняк

|

21 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон «Про географічні назви», який забороняє надавати географічним об’єктам назви, пов’язані з РФ та її діячами. Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради України.

Так, йдеться про законопроєкт №7253 «Про внесення змін до Закону України “Про географічні назви” щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України».

Відтепер забороняється присвоювати географічним об’єктам назви, що звеличують, увіковічують, пропагують або символізують РФ або її визначні, пам’ятні, історичні та культурні місця, міста, дати, події, її діячів, які здійснювали військову агресію проти України та інших суверенних країн, державну тоталітарну політику та практику, пов’язану з переслідуванням опозиції (опозиційних діячів), дисидентів та інших осіб за критику тоталітарного радянського та тоталітарного російського режиму, зокрема й громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях України або тимчасово перебували на території держави окупанта та стали жертвами переслідування з боку російських репресивних органів.

Закон має забезпечити зменшення впливу РФ на внутрішню політику України та світогляд українців, створити передумови для унеможливлення російської пропагандистської діяльності та прискорити дерадянізацію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *