ОСТАННІ НОВИНИ

На Ставці обговорили, як поліпшити розподіл зброї та боєприпасів

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 21 квітня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Про це повідомив сам глава держави.

Під час засідання традиційно проаналізували ситуацію на всіх ділянках фронту. Також виступив очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, він розповів про плани ворога на найближчий час.

Окрему увагу члени Ставки приділили зброї й боєприпасам.

«Розробляємо ще якіснішу схему розподілу озброєння та боєприпасів по підрозділах, окрема увага тут – новоствореним бригадам. Також обговорювали питання налагодження виробництва ракет і боєприпасів вітчизняними підприємствами», – прокоментував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Ставка Верховного Головнокомандувача – це надзвичайний орган вищого військового керівництва, що здійснює під час війни стратегічне управління Збройними Силами та іншими військовими формуваннями.

Також вона може вносити зміни й уточнення до структури та організації Збройних Сил, здійснювати планування кампаній і стратегічних операцій, ставити завдання угрупуванням військ, розпоряджатись наявними резервами тощо. Робочим органом є Генеральний штаб ЗСУ.

Із початку повномасштабного вторгнення Росії Ставку Верховного Головнокомандувача скликають регулярно, дотепер було понад пів сотні засідань. Про прийняті рішення публічно не повідомляють, оскільки вони стосуються національної безпеки й оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *