ОСТАННІ НОВИНИ

У кінопрокат вийшов трилер «Еґреґор», знятий у Львові

Наталя Дуляба

|

Віднині, 20 квітня, у кінопрокат виходить трилер «Еґреґор», який розповідає містичну історію у дусі Дена Брауна. Стрічку знімали у Львові, саме тут напередодні й відбувся допрем’єрний показ. Про це повідомляє Львівський портал.

Режисером «Еґреґора» є Станіслав Капралов. В основі стрічки – історія про детектива, який, отримавши зашифроване послання, вилітає з Нью-Йорка до Львова, де починає з’ясовувати загадкову смерть місцевого науковця. При цьому сам герой навіть не здогадується, що, розмотуючи клубок з містичних подій, від нього залежить доля людства.

Сюжет розгортається у Львові, тому фільм, наповнений інтригою й містикою, особливо доповнює естетика та колорит львівських кам’яниць, вуличок, панорам та храмів. Сам продюсер фільму Сергій Лавренюк розповів, що кращого місця для зйомок годі було й знайти.

«Львів – це наймістичніше місто України, тому я не знаю, де ще можна було знімати містичний трилер, як не тут. Це наше улюблене місто, і я, і головна героїня зі Львова, наш режисер також у нього закоханий. Тому ми одразу знали, що зніматимемо саме тут, і в підсумку задоволені, що все вдалося», – відзначив він.

Самі зйомки у Львові тривали три місяці, а робота над стрічкою загалом зайняла 5 років. Прем’єра мала відбутись навесні 2022 року, але цим планам завадила повномасштабна війна.

«Труднощі нас переслідували протягом усього часу зйомок, адже ми знімали фільм під час коронавірусу. Потім повномасштабний напад РФ не давав нам можливості презентувати кіно. Але зараз завдяки наших військовим і силі українського народу ми можемо зробити прем’єру «Еґреґора» у Львові», – зі свого боку зауважив режисер Станіслав Капралов.

Над створенням фільму працювала міжнародна команда з України, Польщі та США, також були залучені актори з-за кордону: американський актор Омні Роуз, польські актори Данієль Ольбрихський, Анджей Зелінський та українська супермодель Валерія Караман. Головну роль зіграла Олена Лавренюк, відома також за стрічкою «Кава з кардамоном».

«День прем’єри завжди хвилюючий, але для мене досить сумна подія, бо багато кого сьогодні з нами вже нема поруч. В цьому фільмі одну зі своїх останніх ролей зіграв актор Паша Лі (загинув у березні 2022 року під час обстрілу в Ірпені, – ред.). Також над фільмом працював піротехік Олександр Суворов, який також загинув. Багато хто з акторського складу зараз не може бути на прем’єрі: Павло Алдошин воює на фронті, Олена Турбал була вимушена поїхати за кордон. Втім саме завдяки кіну ми можемо побачити і оживити близьких нам людей», – підкреслила акторка Олена Лавренюк.

Примітно, що епізодичну роль у стрічці була й у міського голови Львова Андрія Садового, який зіграв самого себе.

Трилер «Еґреґор» уже вийшов на широкі екрани, тож його можна подивитись у кінотеатрах Львова.

Додамо, що сценарій до фільму написали Сергій Касторних, Любомир Левицький та Омрі Роуз. Проєкт фільму був серед переможців 9 конкурсного відбору Держкіно, під час якого отримав один з найвищих балів. Загальний кошторис виробництва склав понад 66 млн грн, третину цих коштів виділили з держбюджету.

Створенням стрічки займалась компанія «Солар Медіа Інтертейнмент». Крім Львова, зйомки також проходили у Києві та Нью-Йорку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото з відкритих джерел, 032

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *