ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові до 15 років тюрми засудили чотирьох колаборантів з Херсонщини

Ольга Денисяка

|

До 15 років тюрми засудили чотирьох мешканців Херсонщини, які перейшли на бік ворога та зайняли посади в незаконному правоохоронному органі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

В суді довели, що з березня по травень 2022 року четверо мешканців Херсонщини пішли на співпрацю з ворогом. Засуджені добровільно погодилися на пропозицію представників рф та зайняли посади різного рівня в одному із підрозділів так званого «Генического РО ГУ МВД по Херсонской области».

«Займаючи псевдопосади, вони проводили підбір кандидатів та працівників до правоохоронного органу, організовували охорону зібрань, які проводила окупаційна адміністрація. А також виконували інші злочинні накази та розпорядження держави-агресора», – йдеться в повідомленні.

За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури суд визнав чотирьох громадян України винними у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їх засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Також засуджених позбавлено права обіймати посади в державних органах на термін 15 років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *