ОСТАННІ НОВИНИ

БМП Bradley вже на полі бою в Україні, – Пентагон

Андрій Котенський

|

Частина броньованих машин М2 Bradley, про надання яких США оголосили у січні, вже прибула до України й бере участь у бойових діях. Цю інформацію у вівторок виданню The War Zone підтвердив представник Пентагону Чарлі Дітц, пише Європейська правда.

«Так, ми можемо підтвердити, що частина Bradley прибула», – повідомив посадовець.

Це перше офіційне підтвердження американською стороною прибуття цих БМП до України. Перед тим у соцмережах з’явились перші фото цієї техніки, яка, як стверджувалось, бере участь у боях в Україні.

А в понеділок світлину з Bradley опублікував і офіційний акаунт Міністерства оборони України.

Дітц не уточнив, коли саме БМП Bradley прибули до України або скільки їх уже відправили. Усього США пообіцяли Україні 113 машин.

Bradley – бойова броньована машина, яка перевозить піхоту в зоні бойових дій і веде допоміжний вогонь.

Як зазначає The War Zone, американські військові навчають український персонал керувати та обслуговувати БМП Bradley на німецькому полігоні Графенвер у Німеччині щонайменше з лютого цього року.

Того ж місяця до Німеччини прибуло комерційне вантажне судно, на борту якого було понад 60 машин, призначених для України.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Сполучені Штати Америки 6 січня оголосили про новий пакет військової підтримки для України загальною вартістю понад три мільярда доларів. Зокрема до нього увійдуть БМП Bradley.

Перша партія машин Bradley була відправлена в Україну 31 січня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *