ОСТАННІ НОВИНИ

Із Херсонщини росіяни посуваються до Криму і риють окопи, – речниця Сил оборони півдня

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти з лівобережної Херсонщини посуваються ближче до Криму і риють додаткові оборонні споруди. Про це 27 лютого в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Що стосується лівобережної Херсонщини: так, окупанти намагаються посунутись ближче до Криму, сподіваючись що там буде тепліше. Але ми можемо засвідчити, що там їм буде гаряче. Наразі вони підтягнули туди резерв строковиків із Челябінської області для облаштування додаткових оборонних споруд. Поки що вони окопуються», – сказала Наталія Гуменюк.

Ведучі поцікавились, що вона думає про думку, що звільнення Криму може бути більш простим завданням, ніж звільнення Донеччини і Луганщини.

На це речниця Сил оборони півдня відповіла: «Тут важко зважувати, яка чаша терезів перетягне. Звісно, я не думаю, що Крим віддадуть так легко, як ми могли б розраховувати. Але те, що таких запеклих боїв не буде, це більш вірогідно. Скоріш за все битва залишиться за Донеччиною і Луганщиною, а Крим буде трохи за іншим сценарієм».

Водночас Наталія Гуменюк додала, що українські військові вже працюють на ураження логістики окупантів, аби їх знесилити.

Нагадаємо, напередодні Генштаб повідомив, що через побоювання майбутньої деокупації лівобережної Херсонщини російські військові готуються до втечі в Крим. Відомо, що 21 лютого з Олешок і Скадовська місцеві колаборанти виїхали на територію півострова, а з 24 лютого «евакуацію» оголосили для всіх охочих.

26 лютого у зведенні Генштабу йшлося про те, що окупанти нарощують оборону Криму. Для облаштування позицій вони привезли строковиків із Челябінської області РФ.

Додамо, що керівник розвідки Кирило Буданов вважає, що Україна має зробити все, аби до літа 2023 року Крим повернувся додому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *