ОСТАННІ НОВИНИ

Резніков вибачився за порівняння війни зі землетрусом у Туреччині

Анастасія Диняк

|

Міністр оборони Олексій Резніков перепросив за висловлювання про те, що втрати Україні у війні менші за кількість загиблих від землетрусу в Туреччині. Про це він написав у Twitter.

«Щиро вибачаюся перед усіма в Україні чи Туреччині, кого образили мої коментарі в інтерв’ю іспанській газеті La Razon. Українці співчувають турецькому народу. Ми розуміємо, що таке ховати тисячі невинних людей – друзів і сусідів. Я вдячний нашим турецьким друзям за їхню незмінну підтримку і тверду позицію щодо Криму від початку російського вторгнення», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що втрати з українського боку під час повномасштабної війни менші за кількість загиблих внаслідок землетрусу в Туреччині.

Як повідомляв Львівський портал, вранці 6 лютого південний схід Туреччини сколихнули кілька потужних землетрусів, магнітуда основного складала 7,7 бала. В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування.

Підтверджена кількість загиблих внаслідок руйнувань в обох країнах перевищила 50 тисяч осіб. Після того сталося ще три значних землетруси, які теж спричинили руйнування будівель і смерті близько десятка людей.

В опублікованому нещодавно «злитому» документі Пентагону йдеться про те, що Україна зазнала від 124,5 до 131 тисячі загальних втрат, зокрема 15,5-17,5 тисячі вбитими і 109-113,5 тисячі пораненими. Водночас втрати Росії оцінюються у 35,5-43 тисячі вбитими в бою і 154 180 тисяч пораненими, тобто загалом у 189,5-223 тисячі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *