ОСТАННІ НОВИНИ

У Москві скасували святкування на 1 травня через «небезпеку тероризму»

Наталя Дуляба

|

Федерація незалежних профспілок Росії рекомендує цьогоріч не проводити мітинги та ходу, присвячені Дню праці. У Москві також не буде подібних заходів. Про це пише Укрінформ із посиланням на російський ТАСС.

«У столиці не буде ходи і мітингів, але планується урочисте засідання, в якому братиме участь профспілковий актив, профспілкові керівники та запрошені деякі представники соціальних партнерів», – сказав заступник голови Федерації незалежних профспілок Росії Олександр Шершуков.

Рішення не проводити традиційної ходи і мітингів на 1 травня прийняли через «рівень терористичної небезпеки», який зараз нібито на високому рівні навіть у регіонах, віддалених від війни в Україні.

Натомість цього дня будуть проводити зустрічі на трудових колективах та керівників регіонів із профактивом.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно окупаційна влада Криму відмовилась від проведення усіх святкових заходів на 1 і 9 травня «з міркувань безпеки». Таким чином на півострові не буде ні зібрань на День праці, ні військового параду з «Безсмертним полком» на 9 травня.

Перед цим від традиційних святкувань 9 травня відмовились російський Бєлгород і Курськ. При цьому губернатор Бєлгородської області РФ В’ячеслав Гладков заявив, що військовий парад не будуть проводити, щоб «не провокувати українців».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *