ОСТАННІ НОВИНИ

У США розповіли, хто потрапив під нові санкції

Анастасія Диняк

|

У відповідь на збройну агресію РФ проти України Державний департамент США та Міністерство фінансів США запровадили санкції проти понад 120 юридичних та фізичних осіб у понад 20 країнах та юрисдикціях, які сприяють ухиленню від санкцій. Про це повідомили у пресслужбі Держдепу.

Так, держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що Америка у співпраці з Великою Британією мають намір протидіяти мережі, яка допомагає ухилятися від санкцій російському мільярдеру Алішеру Усманову, які на нього наклали США у 2022 році. Зокрема йдеться про структуру USM Holding за допомогою якої Усманов керує більшістю своїх компаній.

Також до «чорного списку» потрапили дві російські організації, які допомагають у підриві сувернітету України через мілітаризацію та індоктринацію школярів. Йдеться про Всеросійський дитячо-юнацький військово-патріотичний громадський рух «Юнармія» та Державну бюджетну освітню установу додаткової освіти окупованого Криму «Кримський патріотичний центр».

Окрім того, під санкціями відтепер кілька організацій оборонного сектору. Серед них й Spacety – російська приватна військова компанія та фірма з Китаю, яка надавала супутникові знімки місць в Україні організаціям, пов’язаним з ПВК «Вагнер».

У санкційному списку також особи, які пов’язані з державною корпорацією РФ з атомної енергії «Росатом».

Блінкен наголосив, що США продовжать вживати заходи проти РФ та тих, хто підтримує війну проти України, включаючи подальшу реалізацію зобов’язань G7 щодо запровадження суворих наслідків для акторів із третіх країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *