ОСТАННІ НОВИНИ

У США арештували підозрюваного у справі про «злив» секретних документів Пентагону

Ольга Денисяка

|

Федеральне бюро розслідувань у четвер удень оголосило про арешт у справі розслідування витоку секретної інформації з Пентагону, пов’язаної зокрема з військовими планами України. Про це повідомляє Європейська правда.

У заяві ФБР ідеться про «санкціоновану правоохоронну операцію» в будинку в Норт-Дайтоні, штат Масачусетс.

За даними ЗМІ, арештованим є 21-річний військовослужбовець розвідувального крила Національної повітряної гвардії Массачусетса Джек Тейшейра. Його називають лідером невеликої ігрової онлайн-групи, через яку стався витік секретних документів американської розвідки.

Як передає The New York Times, на брифінгу генеральний прокурор США Меррік Гарленд підтвердив арешт Тейшейри. Його пізніше в четвер допитають.

У соцмережах також поширились фото біля будинку нібито Тейшейри, де видно спецпризначенців, а також світлину, де нібито військовослужбовець із руками за головою здається правоохоронцям.

Нагадаємо, Twitter і Telegram з’явилися нібито засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО щодо розбудови української армії перед запланованим контрнаступом. Видання New York Times написало, що наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів, які з’явилися у соцмережах.

Згодом повідомлялося, що США вважають, що до витоку даних щодо українського контрнаступу причетна РФ або проросійські елементи.

Військові аналітики заявили NYT, що деякі розділи документів, ймовірно, були змінені – у них завищені американські оцінки загиблих українських військових і занижені оцінки загиблих російських військових. На думку експертів, ці зміни можуть вказувати на спроби дезінформації з боку Москви.

У Головному управлінні розвідки України вважають, що так званий «план контрнаступу» ЗСУ, який з’явився у мережі, може бути або інформаційно-психологічною спецоперацією росіян, або повністю фейком.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *