ОСТАННІ НОВИНИ

Ocean Plaza остаточно перейшов у власність держави

Андрій Котенський

|

Рішення ВАКС, за яким дві третини столичного ТРЦ Ocean Plaza в столиці переходять у власність держави, набуло чинності. Про це йдеться в ухвалі суду, опублікованій у Єдиному судовому реєстрі, пише Економічна правда.

Колегія суддів Апеляційної палати ВАКС відмовила у відкритті апеляційного провадження в цій справі компанії Jupiter Nine Trust Company Limited колишнього власника частки в ТРЦ Ocean Plaza Аркадія Ротенберга. У зв’язку з цим рішення набрало законної сили.

Апеляція була відхилена на підставі того, що Jupiter Nine Trust Company Limited в особі директора не була стороною в адміністративній справі за позовом Мінʼюста про застосування санкції.

Попереднім рішенням ВАКС в дохід держави було стягнуто:

100% частки статутного капіталу ТОВ «Авангард-Віларті», зареєстровані на кіпрські Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited Ethoder Investments Limited;

66,65% частки статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь».

ІС «Либідь» є безпосереднім власником Ocean Plaza і належить ТОВ «Авангард-Віларті».

Нагадуємо: 10 травня Печерський райсуд Києва арештував будівлю торговельно-розважального центру Ocean Plaza. Хоча 2 серпня той же суд скасував своє рішення, за кілька днів під арештом опинилися корпоративні права компаній-власників ТРЦ, які передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

3 березня у Вищому антикорупційному суді України (ВАКС) зареєстровано позовну заяву Міністерства юстиції України до Аркадія Ротенберга та його сина про застосування конфіскаційної санкції.

Впритул до початку великої війни прибутки столичного ТРЦ Ocean Plaza, через ланцюжок різних компаній, прямували на рахунки близької до Путіна родини Ротенбергів – за гроші з цих рахунків сімʼя олігарха придбала 2 патронні заводи в Росії, які виготовляли озброєння на замовлення російського ВПК.

10 березня 2023 року стало відомо, що Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції та постановив конфіскувати частки росіян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *