ОСТАННІ НОВИНИ

ВАКС конфісковує частку Ротенбергів у Ocean Plaza

Андрій Котенський

|

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції та постановив конфіскувати частки росіян, зокрема – Аркадія Ротенберга та його сина Ігоря, у столичному ТРЦ Ocean Plaza, пише Економічна правда.

ВАКС постановив застосувати до низки громадян РФ закон України «Про санкції» в частині стягнення в дохід держави активів підсанкційних осіб. А саме, йдеться про Аркадія Ротенберга, його сина Ігоря Ротенберга, а також російських бізнесменів Александра Пономаренка та Александра Скоробагатька.

Власником Ocean Plaza є ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь», яким через ТОВ «Авангард-віларті» володіє кіпрська Ocean Plaza Ltd.

За рішенням суду, в дохід держави буде стягнуто контрольовані ними частки у 100% статутного капіталу ТОВ «Авангард Віларті» та, відповідно, 66,65% статутного капіталу ТОВ «ІС Либідь», право на яку зареєстровано за «Авангард Віларті».

Таким чином, в дохід держави будуть стягнуті дві третини акцій Ocean Plaza, які дотепер належали російським олігархам. Решта акцій контролюється українським девелопером UDP Holdings Limited бізнесмена Андрія Іванова.

Нагадуємо: 10 травня Печерський райсуд Києва арештував будівлю торговельно-розважального центру Ocean Plaza. Хоча 2 серпня той же суд скасував своє рішення, за кілька днів під арештом опинилися корпоративні права компаній-власників ТРЦ, які передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

3 березня у Вищому антикорупційному суді України (ВАКС) зареєстровано позовну заяву Міністерства юстиції України до Аркадія Ротенберга та його сина про застосування конфіскаційної санкції.

Впритул до початку великої війни прибутки столичного ТРЦ Ocean Plaza, через ланцюжок різних компаній, прямували на рахунки близької до Путіна родини Ротенбергів – за гроші з цих рахунків сімʼя олігарха придбала 2 патронні заводи в Росії, які виготовляли озброєння на замовлення російського ВПК.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *